10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Met de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid, van 1 tot 10 oktober, zetten we in Ninove het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Het doel? Mentaal welbevinden en psychische kwetsbaarheid bespreekbaar maken.

We tellen af naar 10 oktober: de internationale dag van de geestelijke gezondheid of ‘World Mental Health Day’. Op die dag willen we bij het brede publiek bewustzijn creëren rond geestelijke gezondheid in het algemeen en rond problemen op het vlak van geestelijke gezondheid in het bijzonder.

 

JAARTHEMA 2022 #SAMENVEERKRACHTIG, MET DE NADRUK OP ‘KRACHT’

Dit jaar staat de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid in het teken van ‘kracht’. We hebben allemaal sterktes waar we trots op mogen zijn. Alleen … soms zien we ze niet of lijken ze vanzelfsprekend. Onder het motto ‘samen veerKRACHTig’ nodigen we mensen uit om positief naar zichzelf te kijken, de eigen kracht te ontdekken en elkaar te versterken.

Geef je veerkracht een boost tijdens één van de activiteiten

De stad organiseert in samenwerking met een aantal partners activiteiten in het kader van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Alle activiteiten zijn gratis.

Zondag 18 september - Warme William op autovrije zondag

Op Autovrije Zondag, 18 september, opent het Sociaal Huis de deuren. Ook Warme William zal aanwezig zijn om jou welkom te heten. Kinderen kunnen er een Warme William goodiebag krijgen met tal van leuke gadgets. 

Neem ter plaatse deel aan de gekke fietsen actie en win een leuk goodiebag van Warme William.

Dinsdag 27 september - Soep met babbeltjes

Sla een praatje met onze psychologen van het Sociaal Huis en de medewerkers van het Netwerk Geestelijke Gezondheid Aalst-Dendermonde-Sint-Niklaas bij een warme tas soep en in het gezelschap van Warme William! Warme William zal er groeipapier uitdelen 

 • Dinsdagmarkt van 9.30 uur tot 11.30 uur en wzc Klateringen van 14 uur tot 16 uur
 • Sociaal Huis Ninove i.s.m. Netwerk Geestelijke Gezondheid Aalst-Dendermonde-Sint-Niklaas en Logo Dender

Dinsdag 4 oktober - lezing 'Verslaving'

Wout Renders werkt als personal coach en verslavingsconsulent binnen UPchange. Hij is ervaringsdeskundige en gespecialiseerd in verslavingsproblematieken. Waarom en hoe hij verslaafd is geraakt en hoe hij gestopt is met gebruiken, vertelt hij in een interactieve lezing. Hij vertelt o.a. zijn levensverhaal met de donkere periodes maar focust er ook vooral op hoe je anders kan omgaan met alcohol en/of illegale drugs.

Hij wil je anders laten kijken naar het gebruik van legale en illegale producten. Hij wil de focus leggen op hoe leuk het kan zijn om nuchter happy te zijn!

 • Voor wie? Iedereen die op professioneel vlak of privé interesse heeft in dit thema en/of deze materie bespreekbaar wil maken binnen een school, bedrijf of het eigen gezin.
 • Sociaal Huis, Burchtstraat 46, Ninove
 • 20 uur
 • Organisator: Sociaal Huis Ninove i.s.m. Wout Renders - Verslavingscoach Upchange
 • Inschrijven verplicht via activering@ninove.be

Dinsdag 4 oktober - Soep met babbeltjes

Sla een praatje met de psychologen van het Sociaal Huis en de medewerkers van het Netwerk Geestelijke Gezondheid Aalst-Dendermonde-Sint-Niklaas bij een warme tas soep en in het gezelschap van Warme William! Er wordt een leuke attentie uitgedeeld aan passanten zolang de voorraad strekt.

 • Sociaal Huis, Burchtstraat 46, Ninove
 • 9.30 uur tot 11.30 uur
 • Sociaal Huis Ninove i.s.m. Netwerk Geestelijke Gezondheid Aalst-Dendermonde-Sint-Niklaas en Logo Dender

Woensdag 5 oktober - Warme William komt naar de Speelotheek!

In de speelotheek zullen tal van activiteiten plaatsvinden plaatsvinden in het teken van Warme William: er zal onder andere een knutselactiviteit zijn en een make-up stand zijn om je kind te laten omtoveren in de coole blauwe beer. 

Donderdag 6 oktober - netwerkwandeling door Ninove

Netwerken moet niet altijd in een vergaderzaal of bureau gebeuren. In tegendeel! Met netwerkwandelingen creëren we een actiever alternatief in een ontspannende omgeving.

Netwerkwandelen werkt, op allerlei vlakken: je ontmoet collega’s in een gemoedelijke sfeer en op mooie locaties in Ninove, onderweg inspireer je anderen en word je geïnspireerd, je krijgt de gelegenheid om je organisatie en jezelf voor te stellen, elkaar te leren kennen en om de basis te leggen voor nieuwe, waardevolle samenwerkingen.

Ben je een hulpverlener en wil je inzetten op een betere samenwerking met partners in Ninove? Of ben je een hulpverlener met een uitgesproken interesse in geestelijke gezondheid? Wil jij andere professionals leren kennen en organisaties bezoeken waar je nog nooit eerder bent geweest?

Organisaties die we zullen bezoeken: De Kiem, CAW, CGG en Teledienst 

 • Voor wie? Hulpverleners die willen inzetten op een betere samenwerking met partners in Ninove en/of met een uitgesproken interesse in geestelijke gezondheid die andere professionals wilt leren kennen en/of organisaties wilt bezoeken waar je nog nooit eerder bent geweest
 • Start: Sociaal Huis, Burchtstraat 46, Ninove
 • 12 uur tot 17 uur - inclusief lunch
 • De wandeling bedraagt +/- 5 km
 • Inschrijven verplicht via activering@ninove.be, plaatsen zijn beperkt!

Surf naar www.samenveerkrachtig.be en ontdek nog meer activiteiten om aan je veerkracht te werken.

 

Gezonde Gemeente | Vlaamse Logos   Logo Dender |   Samen veerkrachtig 


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.

Contact

 • Team welzijn

  Sociaal Huis Ninove

  Burchtstraat 46
  9400 Ninove

  Openingsuren

  • Vandaag open van 08:30 tot 12:00 (na afspraak), van 14:00 tot 16:00 (na afspraak)
  • Morgen open van 08:30 tot 12:00 (na afspraak), van 16:00 tot 19:45 (na afspraak)
  Alle informatie