Activiteiten in speelotheek Speelodroom

Activiteiten in SpeelodroomIn Speelodroom gaan er wekelijks activiteiten door die ouders en kinderen samen brengen. 

 • Knutsel- of spelmomenten: de opvoedingsondersteuner biedt activiteiten aan om het samen spelen te bevorderen, bijvoorbeeld knutselen rond een bepaald actueel thema.
 • Opvoedingstools: op regelmatige basis worden activiteiten aangeboden die structuur kunnen brengen in het dagelijks leven van het kind, bijvoorbeeld leuke structuurkaartjes maken voor het slapengaan.

Iedereen kan zich gratis inschrijven met meerdere kinderen uit het eigen gezin via speelodroom@sociaalhuisninove.be of 054 50 50 50. De plaatsen zijn beperkt per activiteit. Om iedereen de kans te geven kan je aan 1 activiteit per maand  deelnemen en kan je maximum 6 maand op voorhand inschrijven. Elke activiteit start om 14 uur. 

Bekijk hieronder het overzicht. Voor de meest recente info, verwijzen we naar de Facebookpagina van Huis van het Kind. De activiteiten kunnen worden aangepast naargelang de noden of vragen van ouders.

Omwille van de voorzorgsmaatregelen tegen het Coronavirus gaan de activiteiten in Speelodroom voorlopig niet door. Heb je een vraag? Bel 054 50 50 50 of mail naar speelodroom@sociaalhuisninove.be 

Blijf in contact via de facebookpagina.

Activiteiten 2020

Ook de buitenspeeldag op 22 april is jammer genoeg geannuleerd. Deze activiteiten gaan voorlopig wel door :

 • Moederdagknutselen: 29 april

 • Natuurknutselen: 6 mei, 13 mei
 • Opvoedingstools - een gevoelsthermometer maken: 20 mei
  Jonge kinderen kennen vaak weinig nuance tussen boos en blij. Maak samen een gevoelsthermometer om hun gevoelens beter te leren verwoorden.
 • Vaderdagknutselen: 27 mei, 3 juni
 • Knutselen afscheidscadeautje juf of meester: 10 juni, 17 juni
 • Opvoedingstools - een vakantie aftelkalender maken: 24 juni
  Het overbruggen van de lange zomervakantie is niet altijd evident. Een andere dagstructuur, onzekerheid over de nieuwe klas, vriendjes missen, opvang bij verschillende mensen... Maak dit voor je kind voorspelbaar en geef hem inspraak met een vakantie aftelkalender die jullie zelf in elkaar knutselen. 

Zomer 2020

Programma volgt later.


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.

Contact