Snel&Wel: crowdfunding fietskoerierproject

Investeer mee in mens en milieu

In 2021 wordt de lat hoger gelegd op vlak van sociale en lokale tewerkstelling. Werkpunt Ninove en Steunpunt Welzijn vzw uit Aalst starten als partners een fietskoerierdienst Snel&Wel op in Ninove. Snel&Wel Aalst en Vlaamse Ardennen krijgt er in Ninove dus een collega bij.  

Bovendien zal deze fietskoerierdienst verder gaan dan flyers en pakjes bedelen. Zo creëeren ze een nieuw, innoverend en duurzaam project, namelijk een ophaalservice voor recyclageafval op de fiets!  Via speciaal uitgeruste cargofietsen zullen ze tuin- of ander afval (tot 150 kg) kunnen ophalen bij particulieren en bedrijven. 

Steun het fietskoerierproject

Om met dit project te kunnen starten, moeten er twee aangepaste cargofietsen aangekocht worden.  

Via Streekmotor23, onderdeel van Streekfonds Oost-Vlaanderen, werd een crowdfunding gelanceerd. Enkel door financiële steun van het brede publiek kan dit sociaal project slagen.  

Streekmotor23 verdubbelt iedere gift en dit tot een bedrag van 5.000 euro. Je gift is bovendien vanaf 40 euro fiscaal aftrekbaar!Dit is een klimaat- en budgetvriendelijk alternatief voor gemotoriseerd vervoer naar het recyclagepark. 

Waarom zou je steunen? 

Met jouw steun heb je in Ninove een directe impact op de maatschappelijke participatie van kansengroepen én op het leefmilieu. De kansen op reguliere tewerkstelling voor mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt worden verhoogd en het is een klimaat- en budgetvriendelijke alternatief voor gemotoriseerd vervoer naar het recyclagepark. 

Hoe kan je steunen? 

Surf naar de actie of scan de qr-code en steun het project! Steunen kan tot 30 juni 2021. 

 


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.