Doe jij mee met de #kraanvogelchallenge?

24
mrt
2021

Naar aanleiding van de jeugdverhalenwedstrijd – onder de vleugels van Mariette Vanhalewijn –  en in het kader van de Jeugdboekenmaand publiceerde de stad in februari de verhalenbundel ‘Als vogels in de lucht’.

En een boek met als titel ‘Als vogels in de lucht’ vraagt om vogels, véél vogels! Echte vogels zijn moeilijk te bedwingen, maar kraanvogels uit origami daarentegen wel. Daarom een oproep om op zaterdag 3 april massaal kraanvogels te vouwen. In je bubbel, op je werk of gewoon thuis: zolang het maar coronaproof verloopt. Helpen jullie ons om minstens 1.000 kraanvogels te vouwen? En geen nood, de bib zorgt voor het nodige materiaal! Je kan tijdens de week van 29 maart je origami papier (en handleiding) ophalen zodat je zaterdag meteen aan de slag kan.
Tip: maak jouw kraanvogel nóg persoonlijker door er een wens, boodschap of quote op te schrijven.

Ben je klaar? Dan mag je de kraanvogel(s) droppen in de inleverbus van de bib of afgeven aan de balie tot en met 17 april. En vink dan ook alvast dinsdag 20 april aan in je agenda, want vanaf dan zullen alle kraanvogeltjes fladderen door het vaccinatiecentrum, waar jouw wens symbool staat voor een goede gezondheid en veel geluk.

Bezorg de bib ook een foto van jouw kraanvogel-moment via bib@ninove.be, tag de bib op Facebook of Instagram of gebruik de hashtag #kraanvogelchallenge.

Of we benieuwd zijn naar de resultaten? Nou en of!


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.