Help Oekraïne: buddywerking CAW

Vluchtelingen staan voor de grote uitdaging om een nieuw hoofdstuk in hun leven op te bouwen. Als buddy sta je Oekraïners bij in hun zoektocht om zich veilig en thuis te voelen. We willen hen versterken in het maken van eigen keuzes en daarbij kan jij een actieve rol spelen. De stad en CAW Oost-Vlaanderen slaan de handen in elkaar met een buddywerking voor Oekraïners.

Buddy’s ondersteunen vluchtelingen op verschillende levensdomeinen: uitbouwen van een netwerk, wegwijs maken in hun administratie, ontplooien van hun talenten, spreken van Nederlands, ontdekken van het vrijetijdsaanbod,...

Buddy worden?

Het CAW Oost-Vlaanderen (Centrum Algemeen Welzijnswerk) biedt al jaren antwoorden op psychosociale vragen van mensen in de meest kwetsbare situaties van onze samenleving.
Het CAW werkt samen met een uitgebreid netwerk van organisaties. Bijgevolg kan je een beroep doen op een professioneel onderbouwd kader: je wordt opgevolgd en ondersteund door een coach en deelt je ervaringen met andere buddy’s op een forum.

Als vrijwillige buddy ben je verzekerd en krijg je een kilometervergoeding. Vorming, opleiding en intervisie zorgen ervoor dat je optimaal inspeelt op de noden van de vluchteling.

Meer weten of meteen aanmelden?

Bekijk de volledige vacature in de vacaturebank van het vrijwilligersloket.

Marleen Bolangier - buddyoekraine@cawoostvlaanderen.be
tel: 0471 466 725
www.caw.be


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.

Contact