Het langste schoolbord tegen armoede

17
okt
2019

De werkgroep armoede* organiseert jaarlijks een actie in het kader van de internationale dag van verzet tegen armoede, op 17 oktober. Dit jaar kozen ze – zoals voorgesteld door Het Vlaams Netwerk Tegen Armoede - voor gelijke onderwijskansen als thema.

De werkgroep en de Ninoofse scholen willen graag aandacht voor gelijke onderwijskansen. Meer dan 800 kinderen en jongeren uit onze stad, en hun leerkrachten, werkten dan mee aan de sensibiliseringscampagne ‘Het langste schoolbord’. Zij brachten elk hun droomjob in beeld en gingen daarvoor in de les aan de slag met zwart papier, krijt en haarlak (om te fixeren). Wandel je voor 21 oktober in de buurt van de Parklaan? Ga dan zeker een kijkje nemen op de verkiezingspanelen, waar de werkjes ophangen. Ze hangen ook aan ramen van het zwembad De Kleine Dender, sporthal ’t Sportstekske en cc De Plomblom. Ook in Ninia Shopping Center is er 14 m² van de campagne te bewonderen.

Basisscholen De Kameleon, De Wonderwijzer en het Hartencollege (Weggevoerdenstraat en Onderwijslaan) en de secundaire scholen PTI, GO! Atheneum en Hartencollege Onderwijslaan namen deel, net als kinderen die deelnamen aan het Taalspeelbad, jongeren van Lejo en kinderen die gebruikmaken van de buitenschoolse kinderopvang ’t Kadeeken.

 

 

Engagementsverklaring

De werkgroep Armoede probeert ook structurele oplossingen te bieden voor de drempels die mensen in armoede ervaren. Daarom vragen ze aan de directies van alle Ninoofse scholen om de engagementsverklaring ‘Bewust Kansrijke School’ te ondertekenen. Hiermee engageren de scholen zich om de krachten te bundelen om onder andere de schoolkosten zo laag mogelijk te houden, doordacht te communiceren met ouders, een bewust huiswerkbeleid te voeren, de UiTPAS aan kansentarief actief op te volgen … Door inspanningen te bundelen, kan er namelijk heel veel gerealiseerd worden.

* De werkgroep bestaat uit ervaringsdeskundigen, mensen van het CAW, K&G, Lejo, de Stad, het OCMW, Teledienst, RWO ARA en het Vrij CLB Ninove. Dit jaar - i.h.k.v. gelijke onderwijskansen - versterkt met mensen van CLB GO!, Leerpunt, PCVO Groeipunt en het CGG.


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.