Hulp voor jongeren

Awel hoe is't?!

Ben je of ken je een jongere met vragen of problemen? Neem gratis en vrijblijvend contact op met één van de welzijnsorganisaties in Ninove. 

Elk voorjaar komen we langs op de secundaire scholen van Ninove (3de jaars) om jongeren hun weg te helpen vinden binnen het hulpaanbod. 

 

 

 

Activiteiten na school

Jeugdraad Voesj

De Ninoofse jeugdraad, beter bekend als Voesj zorgt ervoor dat de jeugd een stem krijgt binnen de stad. Daarnaast zorgt de jeugdraad ook voor ontspanning en entertainment voor de Ninoofse jeugd. Neem zeker eens een kijkje naar hun activiteiten!

Jeugdverenigingen

In de vakantiebrochure vind je een overzicht van alle jeugdverenigingen in Ninove.  Jeugdverenigingen staan gelijk aan buiten spelen, op kamp gaan, samen avonturen beleven, vrienden voor het leven! Als jongere kan je zelf ook leiding geven aan de jonge groepen en mee bouwen aan een onvergetelijke jeugd!

Habbekrats

De jeugdopbouwwerkers van Habbekrats staan klaar om jongeren te helpen en in verbinding te brengen met elkaar. Je kan er na school terecht met al je vragen en ze organiseren regelmatig activiteiten en kampen.

Werk gezocht?

Habbekrats ondersteunt ook jongeren in hun zoektocht naar (vakantie/weekend)werk.

Bij Stad Ninove kan je trouwens solliciteren als jobstudent, stagiair of vrijwilliger

Zelfstandig wonen

Denk je er aan om zelfstandig te gaan wonen of wil je alvast starten met de voorbereiding hierop? Dan kan je aankloppen bij Autonoom Wonen met al je vragen.

Wil je leren omgaan met geld, te weten komen hoe duur zelfstandig wonen is. neem dan eens een kijkje op Wakosta.

Gratis menstruatiemateriaal in je school

Huis van het Kind verzamelt menstruatiemateriaal via inzamelboxen en verdeelt deze in de secundaire scholen van Ninove. Op die manier willen we er voor zorgen dat geen enkel meisje thuis hoeft te blijven van school omdat ze geen menstruatiemateriaal heeft. Vraag hier zeker naar op het secretariaat van je school.

InzamelboxJe vindt de inzamelboxen terug in volgende stadsgebouwen:

  • Sociaal Huis, Burchtstraat 46, Ninove
  • Stadhuis – site Bevrijdingslaan, Bevrijdingslaan 7, Ninove
  • Bibliotheek, Graanmarkt 12,  Ninove
  • Sporthal ‘t Sportstekske, Parklaan 15,  Ninove

Bij Huis van het Kind kan je eveneens terecht met al je vragen over zwangerschap.


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.