KinderKansen!

logo project Kinderkansen NinoveRechtenonderzoek bij gezinnen met jonge kinderen

Ook in Ninove is er kinderarmoede: meer dan 13% van de kinderen in onze stad wordt geboren in een kwetsbaar gezin. Het Sociaal Huis stapte daarom samen met Geraardsbergen en Denderleeuw in het project ‘KinderKansen!’. Binnen dit project doet het Sociaal Huis rechtenonderzoek voor en bij gezinnen met jonge kinderen.

Voor wie is het en hoe werkt het?

Het project richt zich op toekomstige ouders en gezinnen met kinderen tussen 0 en 3 jaar. Doel van het project: kwetsbare gezinnen ondersteunen om zoveel mogelijk van hun rechten te benutten. Een maatschappelijk werker doet een rechtenonderzoek aan huis of op bureau. Gezinnen worden doorverwezen naar de juiste organisatie(s) en ondersteund waar nodig om jouw rechten in orde te brengen. 

Aanmelden voor rechtenonderzoek

Meld je aan bij onze maatschappelijk werkers via info@kinderkansen.be. Hun telefoonnummers lees je in het contactveld rechts op deze pagina. 

Zij hebben ook permanentie op de volgende momenten:

  • iedere 1ste en 3de maandag van de maand in het consultatiebureau van Kind & Gezin, Aalstersesteenweg 39, 9400 Ninove
  • iedere 2de en 4de woensdag van de maand in Speelodroom, Bevrijdingslaan 9, 9400 Ninove

Er is geen permanentie op feestdagen. 

Rechtentips

De maatschappelijk werkers leggen een traject af om zo veel mogelijk rechten voor elk gezin in orde te brengen en te verankeren. Doorheen dit traject verzamelen zij ‘rechtentips’ voor gezinnen met kinderen. Al deze tips samen moeten uitmonden in een online tool waar iedereen beroep zal kunnen op doen om zelf rechten op te zoeken.

Logo's Plattelandsloket


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.

Contact

Contactpersonen

    • Tessa -project Kinderkansen!
    • T0472 94 63 06
    • Sofie -project Kinderkansen!
    • T0472 94 61 93