Minder Mobielen Centrale

Wat ? 

De Minder Mobielen Centrale (MMC) is er voor mensen met verplaatsingsproblemen.  De vrijwilligers van de centrale brengen stadsgenoten met een beperkt inkomen naar bestemmingen die ze anders moeilijk kunnen bereiken, De centrale voorziet enkel sociaal vervoer:  bezoek aan je familie, naar de (super)markt, de kapper, het stadhuis, een verplaatsing voor je hobby, naar een evenement in de stad of een deelgemeente … Vrijwillige chauffeurs vervoeren je naar waar jij wil!
Ziekenvervoer is niet mogelijk.

Voor wie? 

Inwoners van Ninove die

  • omwille van ziekte, ouderdom of een handicap moeilijkheden hebben op zich te verplaatsen.
  • niet of nauwelijks gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer en geen vrienden, familie, kennissen,... hebben die kunnen instaan voor het vervoer.
  • een beperkt inkomen hebben.

Er zijn geen leeftijdsvoorwaarden.

Hoe aanvragen? 

Vraag je rit op tijd aan (48 uur op voorhand), tijdens de openingsuren van de Minder Mobielen Centrale. 

De MMC is telefonisch bereikbaar op

maandag 8.30 uur - 12 uur14 uur - 16 uur
dinsdag8.30 uur - 12 uur14 uur - 16 uur
donderdag8.30 uur - 12 uur14 uur - 16 uur
vrijdag8.30 uur - 12 uur 

Om mee te rijden met de Minder Mobielen Centrale, moet je eerst lid zijn. Bij inschrijving neem je mee: je identiteitskaart, je laatste belastingsaangifte en een kleefbriefje van je mutualiteit. 

Prijs

  • Te betalen aan de Minder Mobielen Centrale: jaarlijks lidgeld. Het lidgeld varieert en is afhankelijk van je gezinssituatie, of je verhoogde tegemoetkoming krijgt van je mutualiteit, of een UiTPAS met kansentarief hebt. 
  • Te betalen aan de vrijwilliger: 0,40 euro per kilometer + eventuele parkeerkosten. Indien de vrijwilliger een wachttijd heeft van minimum 2 uur, betaal je een koffievergoeding van 2 euro.

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.

Contact