Mobiel Sociaal Huis

Wat is het? 

Het project Mobiel Sociaal Huis loopt intussen al enkele jaren in Ninove. Een ploeg van een vijftiental Ninoofse vrijwilligers, ondersteund en gecoacht door professionals, gaan op bezoek bij senioren van 75 jaar en ouder die nog thuis wonen. Via een bevraging proberen ze een zicht te krijgen hoe de oudere Ninovieters het stellen op het vlak van armoede, geestelijke gezondheid en eenzaamheid. De vrijwilligers bezorgen de nodige info over premies, professionele hulpverlening of seniorenverenigingen. In sommige gevallen gaat de deskundige zorgtraject van het Sociaal Huis langs voor verdere begeleiding en opvolging van hulpvragen.

Voor wie?

Voor elke 75-plusser in Ninove die nog thuis woont.
Vanaf 2019 richt het Mobiel Sociaal Huis zich ook naar 65-plussers volgens het zelfde concept. Bij deze doelgroep zal het belang aan sociale grondrechten in de kijker worden gezet: recht op erbij horen en recht op cultuur en vrije tijd.

Hoe?

Wie in aanmerking komt, krijgt een brief met de vraag of een huisbezoek mag. Indien akkoord, zal de vrijwilliger langskomen op de afgesproken dag en het afgesproken uur, vermeld in de brief.


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.

Contact