Naar school in Ninove

Huis van het Kind werkt nauw samen met de Ninoofse basis- en secundaire scholen. Wij begeleiden scholen o.a. om een bewust armoedebeleid uit te werken of in hun samenwerking met de ouders. Ouders met vragen of problemen in schoolverband kunnen ook bij Huis van het Kind terecht. 

Zoek je in Ninove een school voor je kind of een opleiding voor jezelf? Neem een kijkje op de webpagina van dienst onderwijs  of bekijk de brochure basisonderwijs in Ninove. Je vindt de brochure hier in andere talen

Gaat je kind (voor het eerst) naar een nieuwe basisschool? Vergeet dan niet aan te melden om een plaatsje aan te vragen! Aanmelden voor basisscholen kan in de loop van februari tot half maart voor het komende schooljaar.

Heeft je kind problemen op school? Aan elke school is een CLB (centrum voor leerlingenbegeleiding) verbonden. Je kan met je vragen gratis bij hen terecht.

In sommige scholen kan je als ouder gratis deelnemen aan infosessies betreffende de werking van je school. Je leert er o.a. meer over Smartschool, vrije tijd in Ninove, gezonde voeding, oefenkansen Nederlands, enz. Meer info over de deelnemende scholen kan je vinden op onze activiteitenpagina.  

Heeft je gezin het financieel niet makkelijk? Dan heb je misschien recht op de UiTPAS met kansentarief waarbij je ook korting krijgt op o.a. schooluitstappen. Voor alle anderen is er de gewone UiTPAS waarmee je punten kan sparen om in te ruilen voor leuke gadgets. 

Vragen of ondersteuning nodig? Contacteer Huis van het Kind, 054 50 50 50, huisvanhetkind@ninove.be.

Ben je leerkracht in een Ninoofse school?

We werken samen met de bib om educatief materiaal ter beschikking te stellen voor leerkrachten, op vertoon van je leerkrachtenkaart. Vraag ons of onze collega's van de bib om meer informatie.

Ninoofse leerkrachten kunnen zich aansluiten in een forum waar allerhande interessante informatie en acties worden gedeeld met elkaar om de kinderen een kansrijke schoolcarrière te bieden. Wil je graag toegevoegd worden, stuur dan een mailtje met je naam, functie en school naar huisvanhetkind@ninove.be.

Elk jaar bezoeken we de derdejaars in de Ninoofse secundaire scholen met de Awel hoe is't?! toer om jongeren te laten kennismaken met het lokale hulpverleningsaanbod. Ook leerkrachten kunnen via deze toer en website de nodige informatie terugvinden en jongeren hierbij ondersteunen.


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.