Nieuwe subsidies voor voorschoolse kinderopvang

De Vlaamse Regering maakt meer dan 27 miljoen euro vrij voor nieuwe kinderopvangplaatsen voor baby’s en peuters in heel Vlaanderen!
In februari 2021 zal een oproep gelanceerd worden door het Agentschap Opgroeien voor toekenning van nieuwe plaatsen inkomenstarief (subsidietrap 2A of trap 2B). In Ninove kunnen 15 bijkomende plaatsen gerealiseerd worden. Ninove kiest ervoor om 5 van de 15 plaatsen te gebruiken om bestaande plaatsen met vaste prijs om te schakelen naar subsidietrap 2. (Meer info over de subsidies van kinderopvang vind je op de website van Kind en Gezin). 

Aanvraag indienen?

Ben je een organisator van kinderopvang die een aanvraag voor uitbreiding of omschakeling indient bij het Agentschap Opgroeien? Of wil je een nieuwe kinderopvang opstarten en dien je bij het Agentschap Opgroeien een aanvraag in voor de subsidies voor de nieuwe plaatsen met inkomenstarief? Bezorg deze aanvraag vóór de deadline van het Agentschap Opgroeien ook aan het Sociaal Huis Ninove via loketkinderopvang@ninove.be. De deadlines voor het indienen van je aanvraag worden bepaald door het Agentschap Opgroeien bij het lanceren van de oproep in februari.

Advies over aanvraagdossiers

Het lokaal bestuur Ninove zal advies geven over je aanvraagdossier en een score toekennen op basis van de procedure en de criteria voor omschakelplaatsen of uitbreidingsrondes, vastgelegd door de gemeenteraad.

Heb je vragen over de criteria of over de beoordelingsprocedure? Contacteer dan Huis van het Kind via 054 50 50 50 of via loketkinderopvang@ninove.be.


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.

Contact