Ninove warme stad

8
nov
2019

Heb je Warme William al gezien? Onze grote blauwe beer zit in het Fedimmogebouw (Bevrijdingslaan 7) op een bankje waarop staat: 'Zit je met iets? Praat erover. Warme William luistert.' Warme William nodigt iedereen uit om te vertellen wat er scheelt en biedt graag een luisterend oor. Wist je trouwens dat de beer ook een app heeft?

Mascotte

Ook jij kan trouwens een Warme William worden; iemand die er is voor een ander en oprecht aandacht geeft. Dit initiatief van het Fonds GavoorGeluk zet in op het versterken van de veerkracht en het mentaal welzijn bij kinderen en jongeren van 0 tot 24 jaar. Warme William is de mascotte van de Warme Stad. Ninove werd recent geselecteerd als ‘Warme Stad’. Daardoor worden we een stad waar alle instanties, organisaties en burgers die met kinderen en jongeren in contact komen, samenwerken opdat alle kinderen en jongeren van hun stad zich goed in hun vel zouden voelen.

Stickers 10-daagseSpreuken in het straatbeeld

De komende tijd zetten we in Ninove volop in om van onze stad een warme stad te maken en iedereen zich goed te laten voelen in zijn vel. De deelname aan de 10-daagse geestelijke gezondheid, van 1 tot 10 oktober, vormde het startschot. In oktober doken er plots spreuken op op de ramen van openbare gebouwen en etalages van handelaars. Fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes om even bij stil te staan. Met deze spreuken wou de stad een instant glimlach opwekken bij zijn inwoners en het taboe rond praten over hoe we ons voelen, doorbreken.


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.

Contact