Het ruilhuis

In het ruilhuis kan je babyuitzet, schoolmateriaal, zwangerschaps- en kinderkleding voor kinderen tot en met 6 jaar gratis ruilen.  

Voor wie?

Het ruilhuis is toegankelijk voor iedereen, of je nu uit financiële of ecologische overwegingen gebruik wil maken van de diensten van het ruilhuis. 

Waar?

Je vindt het ruilhuis in het Sociaal Huis, Burchtstraat 46 in dezelfde ruimte als de speelotheek. Je kan er tijdens de openingsuren dus zowel speelgoed ontlenen als kleding inruilen!

Openingsuren

 • Elke woensdag van 10 uur tot 16 uur
  (uitgezonderd feestdagen)
 • Elke donderdag van 16 uur tot 19 uur
  (uitgezonderd feestdagen)

Wat inruilen?

 • Kledij van 0 tot 6 jaar, tot maat 128
 • Schoenen tot maat 32
 • Zwangerschapskledij 
 • Bed- en badtextiel
 • Babyuitzet
 • Schoolmateriaal

In ruil krijg je per stuk punten, die je dan weer kan omruilen voor iets anders. In het gebruikersreglement vind je een overzicht van de punten. Gedoneerd materiaal moet in goede en bruikbare staat zijn. Kledij moet vooraf gewassen, gevouwen en indien nodig gestreken zijn. 

Schenken

Wil je materiaal schenken zonder punten te ontvangen, dat kan natuurlijk ook! Dit materiaal wordt verdeeld onder gezinnen die het financieel moeilijk hebben.

De liefdadigheidsorganisatie Wrapped in Love schenkt via het ruilhuis zelfgemaakte babydekentjes en -jasjes aan kwetsbare gezinnen.

Startpakket voor zwangeren

Ben je zwanger of net bevallen? Dan krijg je startpunten om babykleding en -uitzet uit te kiezen zonder dat je eerst iets moet doneren. Je kan dit aanvragen van 6 maanden voor tot 6 maanden na de geboorte.

Meer info

Het ruilhuis is een project van Huis van het Kind, Contacteer ons voor meer info :

Op de Facebookpagina van Huis van het Kind Ninove wordt regelmatig geïnformeerd over de werking van het ruilhuis en Huis van het Kind. Je kan op de chatbox ook terecht voor allerhande informatieve of persoonlijke vragen.

Neem ook zeker een kijkje naar de activiteiten van Huis van het Kind.

Vrijwilligers gezocht

Het ruilhuis wordt uitgebaat door vrijwilligers. Wil je een handje komen helpen, neem dan een kijkje bij de vacatures.


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.

Contact