Sociaal verhuren

Je wil je huis, appartement of studio verhuren, maar wil zelf niet instaan voor het beheer van de huurwoning? Dan kan het Woonmaatschappij Dender-Zuid (kantoor Herzele) de ideale partner zijn.

Voordelen

Verhuren via Woonmaatschappij Dender-Zuid biedt je als eigenaar-verhuurder een aantal voordelen. Zo zorgt Woonmaatschappij Dender-Zuid voor een stipte betaling van de huur, is de Woonmaatschappij als huurder verantwoordelijk voor het onderhoud van je woning, en begeleiden ze de huurder. Onder bepaalde voorwaarden kan je gebruik maken van een renovatietegemoetkoming of een fiscale mindering als je je woning opknapt.

Alle voordelen op een rijtje:

 • Woonmaatschappij Dender-Zuid biedt garantie op betaling van de huur.
 • Je betaalt enkel belasting op het kadastraal inkomen en niet op de werkelijke huurinkomsten.
 • Je vermijdt langdurige leegstand van je woning en de bijbehorende leegstandsheffing.
 • Woonmaatschappij Dender-Zuid staat in voor het onderhoud van de woning, met de garantie dat de woning in een goede staat wordt teruggegeven (hou wel rekening met slijtage).
 • Je hebt recht op renovatie- en energiepremies.
 • Woonmaatschappij Dender-Zuid biedt administratieve ondersteuning bij renovatiewerken.
 • Woonmaatschappij Dender-Zuid biedt kosteloze service van prospectie tot verhuring: van een verkennend gesprek tot de opmaak van het contract en de plaatsbeschrijving.

Huurprijs

Woonmaatschappij Dender-Zuid vraagt geen commissieloon, maar wel een billijke huurprijs, die iets lager ligt dan de marktprijs. De huurprijs varieert en is afhankelijk van de grootte van de woning, aantal slaapkamers, de kwaliteit van de woning, de ligging,….

Woningkwaliteit

De woning moet voldoen aan de Vlaamse kwaliteitsnormen (veiligheid, gezondheid, woningkwaliteit). Na een woningbezoek door een medewerker van Woonmaatschappij Dender-Zuid ontvang je een technisch verslag waarin, zo nodig, enkele opmerkingen worden opgesomd waarmee rekening moet worden gehouden zodat de woning geschikt is om te verhuren.

Premies

Indien jouw woning aan renovatie toe is, kan je recht hebben op een aantal premies. Voor meer informatie over de werken waarvoor je een premie kan aanvragen kan je terecht bij Woonmaatschappij Dender-Zuid

Private Huurwetgeving

Het verhuren aan Woonmaatschappij Dender-Zuid houdt in dat je kan blijven genieten van alle voordelen en zekerheden uit de private Woninghuurwet, zonder de vele zorgen die ermee gepaard gaan. Woonmaatschappij Dender Zuid wordt jouw huurder zonder dat jij als eigenaar-verhuurder rekening hoeft te houden met de onderhuurder (huurder van Woonmaatschappij Dender-Zuid).

Meer info? 

Woonmaatschappij Dender-Zuid (Kantoor Ninove)
Acaciastraat 1
9400 Ninove
054 31 86 66

inschrijvingen@denderzuid.be
Website Woonmaatschappij Dender-Zuid


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.

Contact

 • Team wonen

  Sociaal Huis Ninove

  Burchtstraat 46
  9400 Ninove

  Openingsuren

  • Vandaag open van 08:30 tot 12:00 (na afspraak), van 14:00 tot 16:00 (na afspraak)
  • Morgen open van 08:30 tot 12:00 (na afspraak), van 14:00 tot 16:00 (na afspraak)
  Alle informatie