Speelgoed lenen in speelotheek Speelodroom

Speelodroom NinoveSpelen is een basisrecht. Je oefent er essentiële vaardigheden mee, waardoor je ontwikkeling wordt gestimuleerd. Teledienst Ninove, het Sociaal Huis (OCMW) en de stad Ninove sloegen de handen in elkaar om samen met een aantal geëngageerde vrijwilligers gevarieerd en pedagogisch verantwoord spelmateriaal aan te bieden aan alle kinderen in Ninove.

Wat?

In speelotheek Speelodroom kan je terecht om speelgoed te lenen. En om te spelen natuurlijk! 

Omwille van de voorzorgsmaatregelen tegen het Coronavirus blijft Speelodroom voorlopig gesloten. Alle ontleende speelgoed wordt automatisch verlengd tot de maatregelen worden opgeheven. Heb je een vraag? Bel 054 50 50 50 of mail naar speelodroom@sociaalhuisninove.be 

Blijf in contact via de facebookpagina.

Speelgoed

Speelodroom is een speelotheek. Een speelotheek is hetzelfde als een bibliotheek, maar in de plaats van boeken leen je er poppen, auto's, blokken, spelletjes ... Iedereen kan er speelgoed lenen. Ook scholen, onthaalouders, kinderopvanginitiatieven, verenigingen en andere organisaties zijn welkom. Per leeftijdscategorie vind je een gevarieerd aanbod aan spelmateriaal. Er is voor elk wat wils! Er is ook een aanbod voor specifieke doelgroepen zoals kinderen met een beperking.

Ontmoeten

In de speelotheek kan je ook gezellig wat tijd doorbrengen. Je kan er andere ouders ontmoeten waarmee je, bij een kop koffie, ervaringen kan uitwisselen. Er is ook ruimte om samen te spelen. Ouder(s) en kind(eren) - of kinderen onderling - leren al spelend heel wat vaardigheden van elkaar.
De medewerkers van Speelodroom helpen je graag verder bij het uitzoeken van gepast speelgoed. Ook met allerlei vragen over kinderen (bv. voeding, opvoeding,...) kan je er terecht.

Activiteiten

Wekelijks gaan er op woensdag van 14 uur tot 16 uur gratis spel- en knutselactiviteiten door in Speelodroom. Hou hiervoor de facebookpagina van Huis van het Kind Ninove in de gaten, of ga naar het activiteitenoverzicht!

Reglement

Speelgoed lenen is vanaf januari 2020 gratis! Voortaan wordt hetzelfde retributiereglement als de bib gehanteerd.


Je kan 3 stuks speelgoed per persoon lenen, met een maximum van 10 stuks per gezin/groep. De maximale uitleentermijn is 3 weken. 

Waar?

Je vindt Speelodroom in de Bevrijdingslaan 9, vlak bij 't Oeverstekske. 


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.

Contact