Speelgoed lenen in speelotheek Speelodroom

Speelodroom NinoveSpelen is een basisrecht. Je oefent er essentiële vaardigheden mee, waardoor je ontwikkeling wordt gestimuleerd. Teledienst Ninove, het Sociaal Huis (OCMW) en de stad Ninove sloegen de handen in elkaar om samen met een aantal geëngageerde vrijwilligers gevarieerd en pedagogisch verantwoord spelmateriaal aan te bieden aan alle kinderen in Ninove.

Wat?

In speelotheek Speelodroom kan je terecht om speelgoed te lenen. En om te spelen natuurlijk! 

Speelgoed

Speelodroom is een speelotheek. Een speelotheek is hetzelfde als een bibliotheek, maar in de plaats van boeken leen je er poppen, auto's, blokken, spelletjes ... Iedereen kan er speelgoed lenen. Ook scholen, onthaalouders, kinderopvanginitiatieven, verenigingen en andere organisaties zijn welkom. Per leeftijdscategorie vind je een gevarieerd aanbod aan spelmateriaal. Er is voor elk wat wils! Er is ook een aanbod voor specifieke doelgroepen zoals kinderen met een beperking.

Ontmoeten

In de speelotheek kan je ook gezellig wat tijd doorbrengen. Je kan er andere ouders ontmoeten waarmee je, bij een kop koffie, ervaringen kan uitwisselen. Er is ook ruimte om samen te spelen. Ouder(s) en kind(eren) - of kinderen onderling - leren al spelend heel wat vaardigheden van elkaar.
De medewerkers van Speelodroom helpen je graag verder bij het uitzoeken van gepast speelgoed. Ook met allerlei vragen over kinderen (bv. voeding, opvoeding,...) kan je er terecht.

Activiteiten

Regelmatig gaan er op woensdag van 14 uur tot 16 uur gratis spel- en knutselactiviteiten door in Speelodroom. Hou hiervoor de facebookpagina van Huis van het Kind Ninove in de gaten, of ga naar het activiteitenoverzicht!

Prijs

Jaartarieven 2019:

aansluiting tussengeldig tot(groeps)tariefsociaal tarief
1 januari - 31 maart31 december8 euro2 euro
1 april - 30 juni31 december6 euro1,50 euro
1 juni - 30 september31 december 4 euro1 euro
1 oktober - 31 december31 december2 euro0,50 euro 

Je kan 3 stuks speelgoed per persoon lenen, met een maximum van 10 stuks per gezin/groep. De maximale uitleentermijn is 3 weken. Verlengen is niet mogelijk.

Waar?

Je vindt Speelodroom in de Bevrijdingslaan 9, vlak bij 't Oeverstekske. In 2020 verhuist Speelodroom naar het Sociaal Huis/Huis van het Kind in de Burchtstraat.


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.

Contact