Speelodroom gaat online

24
sep
2020

Speelgoed van Speelodroom reserveren? Dat kan voortaan vanuit je luie zetel. Het aanbod van Speelodroom is nu online terug te vinden in de online catalogus van de bibliotheek. Zo kan je via de website van de bib speelgoed reserveren!

Met je bib-account kan je je uitleningen van thuis opvolgen en eventueel verlengen. Ook reservaties zijn mogelijk via je bib-account. De maximale uitleentermijn is 3 weken. Kom je liever gewoon langs en kijk je welk speelgoed er in voorraad is? Dat kan ook nog, elke woensdag tussen 11 uur en 17 uur. Maak wel een afspraak vooraleer je langskomt, er kan namelijk maar 1 gezin tegelijk binnen.

“Nu we dezelfde software gebruiken als de bib, kan je veel makkelijker speelgoed reserveren en verlengen. Ook een specifiek lidmaatschap van Speelodroom is niet meer nodig’, zegt Saskia Melis van de speelotheek. “We werken nu ook met hetzelfde retributiereglement, dus je kan het speelgoed even lang ontlenen als een boek. Dat schept duidelijkheid. Het was wel een serieuze opdracht om de meer dan 1.000 stuks speelgoed in het systeem in te voeren. Een boek heeft een duidelijke titel en inhoud, maar voor speelgoed ligt dat een stuk moeilijker. Onze vrijwilligers hebben fantastisch werk geleverd.”


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.

Contact