Speelgoed lenen in speelotheek Speelodroom

Speelodroom Ninove

Spelen is leren!

Al spelen oefent een kind essentiële vaardigheden waardoor de ontwikkeling wordt gestimuleerd. In Speelodroom vind je heel wat gevarieerd en pedagogisch verantwoord spelmateriaal. 

Speelodroom is een speelotheek. Een speelotheek is hetzelfde als een bibliotheek, maar in de plaats van boeken leen je er speelgoed en spelmateriaal zoals poppen, auto's, blokken, spelletjes ... Iedereen kan er speelgoed lenen. Ook scholen, onthaalouders, kinderopvanginitiatieven, verenigingen en andere organisaties zijn welkom. Onze geëngageerde vrijwilligers staan steeds klaar voor een woordje uitleg. Per leeftijdscategorie vind je een ruim aanbod aan spelmateriaal. Er is voor elk wat wils en het is gratis!

Aanbod

Spelmateriaal

 • Bewegingsmateriaal (sport- en buitenspeelgoed)
 • Bouw- en constructiemateriaal (bv. bouwblokken)
 • Creativiteits- en expressiemateriaal (teken- en knutselsets)
 • Fantasiemateriaal (bv. playmobil, poppenkast, verkleedmateriaal, ...)
 • Gezelschapsspelen
 • Puzzels
 • Taal- en denkspelen (bv. rekenspelletjes)
 • Zintuigelijk materiaal (bv. babyspeelgoed)

Knutselboxen

Ben je op zoek naar een leuke vrijetijdsbesteding voor je kinderen (tot 12 jaar) maar heb je het financieel niet makkelijk? In Speelodroom kan je een knutselbox uitlenen!

De box bevat alle nodige materiaal om thuis te knutselen: een opdrachtfiche, gebruiksmateriaal (zoals een schaar, penseel, …) en verbruiksmateriaal (zoals papier, verf, …). Na het uitwerken van de opdracht breng je de box met het gebruiksmateriaal terug naar Speelodroom en kan je een nieuwe box uitlenen. Het aanbod wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe opdrachten.

Kom eens langs of contacteer Speelodroom voor meer informatie.

Aanbod Speelodroom online

Het aanbod van Speelodroom is online terug te vinden in de online catalogus van de bibliotheek.

Voortaan wordt hetzelfde retributiereglement als de bib gehanteerd.

De maximale uitleentermijn is 3 weken. Met je bib-account kan je je uitleningen van thuis opvolgen en eventueel verlengen. Ook reservaties zijn mogelijk via je bib-account.

Maatregelen coronavirus 

Knutselen, spelen en andere ouders ontmoeten, kan in normale omstandigheden ook in Speelodroom maar is momenteel niet mogelijk vanwege de Covid19-maatregelen.

Wat wel kan:

 • ontleend speelgoed terugbrengen
 • speelgoed uitkiezen en ontlenen
 • een gesprek met de opvoedingsondersteuner voor wie persoonlijke vragen heeft 

Waar?

Speelodroom

Je vindt Speelodroom in de Bevrijdingslaan 9, vlak bij 't Oeverstekske. Wegens corona kan er maximum 1 gezin tegelijk binnen. 

Speelodroom is open elke woensdag tussen 11 uur en 17 uur, uitgezonderd feestdagen.

Meer info

Op de Facebookpagina van Huis van het Kind Ninove wordt regelmatig geïnformeerd over de werking van Speelodroom. Je kan op de chatbox ook terecht voor allerhande informatieve of persoonlijke vragen.


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.

Contact