Tiendaagse van de geestelijke gezondheid

8
sep
2021

Het leven wordt al een hele tijd op zijn kop gezet door het coronavirus. Voor veel mensen gaat dit gepaard met stress, onzekerheid of zelfs angst. Wat kan helpen in deze woelige tijden? Een flinke portie veerkracht! Van 1 tot 10 oktober zetten we tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid het investeren in een goede geestelijke gezondheid én van veerkracht in de verf. Maar starten doen we al op Autovrije Zondag, 19 september. 

Doe mee aan één van de activiteiten in Ninove, vaak gratis en altijd boeiend!

Gekke fietsen

Op Autovrije Zondag, 19 september, staat team welzijn samen met Huis van het Kind met een informatiestandje aan de Centrumlaan. Je zal er die dag ook met gekke fietsen kunnen rijden.  Met de gekke fietsen willen we de boodschap uitdragen dat ook gekke fietsen prima rijden en het dus ook oké is als je je mentaal of fysiek niet altijd even goed voelt.

Neem ter plaatse deel aan de gekke fietsen actie en win een leuk goodiebag van Warme William.

Kalender

Het Sociaal Huis werkte een jaarkalender uit voor senioren met tips om hun veerkracht te versterken. Er worden 1.000 exemplaren weggegeven. Ben je ouder dan 65 jaar? Vraag dan jouw kalender aan tussen 1 en 10 oktober bij het team welzijn van het Sociaal Huis via welzijn@ninove.be of 054 50 50 50. 

Film 'Inside Out'

Maak kennis met de stemmetjes in je hoofd in Disney Pixar’s ‘Binnenstebuiten’.

De film zoomt in op het leven van Riley, een 11-jarig meisje dat omwille van haar vaders job naar een andere stad moet verhuizen. Op die manier krijgt ze last van zwaarmoedige gedachten en emoties, die steeds meer de controle over haar leven opeisen. De kracht en werking van de verschillende emoties wordt bijzonder helder in beeld gebracht. Laat je meevoeren door de stemmetjes in je hoofd Plezier, Woede, Angst, Verdriet en Afkeer. Een origineel verhaal wordt op een geweldig verrassende manier uitgewerkt, vol met humor en af en toe een traan. 
 
 • woensdag 6 oktober om 14 uur
 • cc De Plomblom, Graanmarkt 12,
Zowel kinderen, jongeren als volwassen kunnen de film smaken. De film is toegankelijk voor alle leeftijden.
 

Voorleesmoment en knutselactiviteit

Op zaterdag 2 oktober kunnen de allerkleinsten een voorleesmoment bijwonen in de bib gevolgd door een knutselactiviteit die volledig in het teken zullen staan van de tiendaagse van de geestelijke gezondheid.

 • zaterdag 2 oktober om 10 uur
 • boek: 'De duizend ikken van Daan' en 'Pjotter zegt altijd ja'
 • 3 t.e.m. 6 jaar
 • inschrijven verplicht via bib@ninove.be

Infoavond 'communiceren met je kind over zijn/haar mentaal welzijn'

Deze lezing staat in het teken van het boek 'De Wondere Ommesprong'. Het is een avontuurlijk dierenverhaal voor kinderen van de lagere school. De kinderen herkennen heel wat vragen, zorgen en noden die ze misschien zelf meegemaakt hebben. Ze ontdekken hoe de dieren hier mee omgaan en samen oplossingen zoeken. Het is een boek over welbevinden en veerkracht bij onze kinderen.  Het is een leidraad voor ouders, therapeuten en iedereen die met kinderen te maken hebben om hen op een bevattelijk manier te leren sterk staan in hun leven.

Het is een ideale tool voor ouders om met hun kinderen over hun (kop)zorgen te praten en hen te helpen veerkrachtig door het leven te gaan.

 • dinsdag 5 oktober van 19 uur tot 21 uur (enkel ouders)
 • ontmoetingsruimte Sociaal Huis, Burchtstraat 46
 • inschrijven verplicht via welzijn@ninove.be

Op 13 oktober volgt een kind-ouder sessie waar ouder en kind samen aan de slag gaan met het boek. Er wordt gelezen, gespeeld, geknutseld, bewogen, ... een goede voorbereiding om thuis aan de slag te gaan met het boek. Je krijgt dan ook een gratis exemplaar mee naar huis om er daar samen nog veel plezier aan te beleven.

 • woensdag 13 oktober van 14 uur tot 16 uur (ouder met kinder(eren))
 • ontmoetingsruimte Sociaal Huis, Burchtstraat 46
 • inschrijven verplicht via welzijn@ninove.be

Je bent niet verplicht om beide sessies te volgen.

Surf naar www.samenveerkrachtig.be en ontdek nog meer activiteiten om aan je veerkracht te werken.


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.

Contact