UiTPAS met kansentarief, ook in 2020

10
dec
2018

Wat is de UiTPAS aan kansentarief?

Heb je een beperkt inkomen? Dan heb je mogelijk recht op een gratis UiTPAS met kansentarief. Hiermee spaar en ruil je UiTpunten en betaal je minder als je naar een activiteit gaat in onze UiTPASregio (regio Dender). De UiTPAS met kansentarief geeft je ook korting bij schooluitstappen. 

Het tarief bij activiteiten voor mensen met een UiTPAS met kansentarief ligt vast:

 • Halve dag: 1,50 euro
 • Hele dag: 3 euro
 • Meerdaagse activiteit: 1/4e van de standaardprijs

Zie je het UiTPASlogo bij een activiteit vermeld staan (online en op flyers en affiches), dan kan je er zeker met je UiTPAS met kansentarief terecht. Je hoeft enkel je UiTPAS af te geven aan de medewerkers en organisatoren van de activiteit.  

UiTPAS met kansentarief aanvragen en verlengen

Denk je dat je in aanmerking komt voor een UiTPAS met kansentarief? Kom zeker langs in het Sociaal Huis (Burchtstraat 50) of Teledienst (Oude Kaai 11) in Ninove. We zoeken het samen met jou uit. Vergeet je identiteitskaart en die van je gezinsleden niet mee te nemen.

Een UiTPAS met kansentarief is geldig tot 31 december. Elk jaar wordt opnieuw gekeken of je nog steeds recht hebt op het verminderd tarief.

 • Ben je cliënt bij het Sociaal Huis (OCMW), spreek dan zeker je vaste maatschappelijk werker aan om je verlenging in orde te brengen.
 • Ben je geen cliënt bij het Sociaal Huis (OCMW), maak dan een afspraak bij Teledienst vzw om je verlenging voor het nieuwe jaar in orde te brengen. In principe ontving je in november een brief van Teledienst met een uitnodiging om je verlenging te onderzoeken. In deze brief staat opgesomd welke documenten je dient te verzamelen en af te geven aan Teledienst:
 1. Bewijs van gezinssamenstelling
 2. Laatste belastingsaangiftebewijs van alle inkomsten van de laatste 6 maand
 3. Bewijs van huurprijs of maandelijkse leninglast
 4. Bewijs van eventuele maandelijkse schuldaflossing van 6 maand
 5. Bewijs van eventuele langdurige medische kosten die niet door de mutualiteit worden terugbetaald
 6. Bewijs van eventuele collectieve schuldbemiddeling

Breng de verlenging of aanvraag van je UiTPAS met kansentarief zo snel mogelijk in orde, zodat je in 2020 meteen kan genieten van kortingen op allerhande (school)activiteiten!


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.

Contact