Zomeren met de kindjes

27
jun
2019

Op zoek naar een zomerse uitstap met de kindjes? Wij geven je alvast enkele suggesties! Inspector Carrot, schatten van vlieg, Speelodroom en ga zo maar door.

Speurtochten in de stad: Inspector Carrot

Stadsspel voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Stap in de voetsporen van Inspector Carrot en verken de stad op een andere manier. Haal bij de jeugddienst in De Kuip een spelboekje waarin een plannetje staat, samen met alle vragen en opdrachten. Het spel kan individueel, met het gezin of in groep gespeeld worden.

Schatten van vlieg

In de bib speur je naar de Schatten van Vlieg. De zoektocht staat helemaal in het teken van het zintuig smaak: je denkt na over hoe dingen smaken en wat ze in welk land eten. Vind je de schat? Dan maak je kans op leuke prijzen! Voor kinderen jonger dan 6 jaar is er een speurtocht rond Rupsje Nooitgenoeg.

Speelgoed huren én knutselen in Speelodroom

Speelodroom is de speelotheek in de Bevrijdingslaan. Op woensdagnamiddag kan je er speelgoed lenen, en regelmatig vinden er activiteiten plaats. Zo leer je er deze zomer popjes maken met papier maché, speel je buitenspelletjes of neem je deel aan de selfie-speurtocht. Op 10 juli gebeurt de speurtocht onder begeleiding. Na die datum kan je vrij deelnemen. Meer info op de Facebookpagina ‘Huis van het Kind Ninove’!

Speelpleinwerkingen

Je kent intussen wellicht de Ninoofse speelpleinwerking Karrot, in jeugdcentrum De Kuip. Alle kinderen tussen 6 en 14 jaar zijn er iedere werkdag van de zomervakantie welkom. En dan hebben we ook nog de mobiele speelpleinwerkingen, zoals op woensdagnamiddag in de Groeneweg. Meer weten? Contacteer de jeugddienst, 054 31 05 00, jeugd@ninove.be.

De vele speelpleintjes

Waar je ook woont in Ninove, er is altijd wel een speelpleintje in de buurt. Schommelen, glijden, klimmen, springen ... het kan er allemaal! Ken je trouwens het speelbos De Reiger? Dit heerlijke plekje aan het jaagpad heeft een grote speelzone. Je vindt het achter de atletiekpiste (naast het sashuis).

En 's avonds: De Donderdagen, HAP, Vlaamse Filmkens ...

Zijn je kinderen al wat groter, en kunnen ze wat langer opblijven? Dan trek je natuurlijk naar het circus- en straatfestival De Donderdagen. Of waarom niet samen culinair genieten op HAP? Of een van de Vlaamse Filmkens meepikken?


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.