Zorg dat je niets mist door de griep!

Elk jaar opnieuw brengt de winter vervelend gezelschap met zich mee: griep. Gemiddeld wordt één op de tien mensen ermee besmet. Meestal genezen ze vanzelf na enkele dagen, maar bij sommigen kan griep ernstige gevolgen hebben. Elk jaar sterven ook honderden mensen aan de gevolgen van de ziekte. 

Prioritaire doelgroepen voor griepvaccinatie

In lijn met het advies van de Hoge Gezondheidsraad over griepvaccinatie dit jaar is het de bedoeling om de prioritaire doelgroepen voor griepvaccinatie zo goed mogelijk te vaccineren en ook aandacht te hebben voor 50-plussers. Hiermee wil men de bezetting van ziekenhuisbedden door griep zo laag mogelijk houden om voldoende capaciteit te behouden voor de zorg voor COVID-19 patiënten.

Gefaseerde verdeling van de vaccins

Gezien het belang van de vaccinatie tegen de seizoensgriep in de context van de COVID-19 pandemie en de beperkte beschikbaarheid van de vaccins, worden de griepvaccins dit najaar gefaseerd ter beschikking gesteld. In een eerste fase worden de vaccins afgeleverd voor de prioritaire doelgroepen voor griepvaccinatie. Dat zijn de risicopersonen, maar ook de mensen die onder hetzelfde dak wonen, het personeel uit de gezondheidssector en de mensen boven de 50 jaar. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins na de prioritaire vaccinatie van de doelgroepen, kan de aflevering vanaf 15 november worden uitgebreid tot de rest van de bevolking.

We verzamelden alle info en nuttige adviezen op Griepvaccinatiecampagne 2020.


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.