Zwangerschap

Infopunt Huis van het Kind

Kom langs bij Huis van het Kind, Samen gaan we na waar je als gezin recht op hebt en helpen we je, indien gewenst , bij de inschrijving voor kinderopvang.

Gratis kinderkleding in het ruilhuis

Ben je zwanger of pas bevallen? Dan krijg je extra punten die je kan spenderen aan materiaal in het ruilhuis, zoals babykleding en -uitzet en je kan er zelf materiaal inruilen.

Je kan er tegelijk de speelotheek bezoeken waar je gratis speelgoed kan ontlenen. Je hebt enkel je identiteitskaart nodig, net als in de bib!

Luierbank

Via de luierbank kunnen kwetsbare gezinnen met jonge kinderen die in Ninove wonen maandelijks een pakket van 25 luiers verkrijgen voor 1 euro per pakket voor een periode van 6 maanden. 

Geboortepremie

Als geboortepremie krijg je een geschenkbon van de stad en een financiële tegemoetkoming op je ILvA-afvalrekening. De premie op je ILvA-afvalrekening ontvang je automatisch na de geboorteaangifte. De geboortebon kan je afhalen bij Huis van het Kind na afspraak én na ontvangst van je uitnodigingsbrief.

Kind en Gezin

In het Sociaal Huis kunnen ouders met baby's en peuters terecht bij Kind en Gezin voor gratis medische opvolging en vaccinaties. Maar ook als je nog zwanger bent, kan je er al terecht voor praktisch en professioneel advies

Elke maandagvoormiddag is er een vrij inloopmoment, of je kan een afspraak maken via: 

Tienerzwangerschap

Enkele links en tips :


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.

Contact