Zwangerschap

Infopunt Huis van het Kind

Kom langs bij Huis van het Kind, Samen gaan we na waar je als gezin recht op hebt en helpen we je, indien gewenst , bij de inschrijving voor kinderopvang.

Gratis kinderkleding in het ruilhuis

Ben je zwanger of pas bevallen? Ga zeker eens langs bij het ruilhuis. Je ontvangt er een startpakket voor babykleding en -uitzet en je kan er zelf materiaal inruilen.

Open elke woensdag van 10 uur tot 16 uur en elke donderdag van 16 uur tot 19 uur, ook tijdens schoolvakanties, uitgezonderd feestdagen.

Je kan er tegelijk de speelotheek bezoeken waar je gratis speelgoed kan ontlenen. Je hebt enkel je identiteitskaart nodig, net als in de bib!

Inzamelboxen luiers en menstruatiemateriaal

InzamelboxJe vindt de inzamelboxen voor luiers en menstruatiemateriaal terug in deze stadsgebouwen:

  • Sociaal Huis, Burchtstraat 46, Ninove
  • Stadhuis – site Bevrijdingslaan, Bevrijdingslaan 7, Ninove
  • Bibliotheek, Graanmarkt 12, Ninove
  • Sporthal ‘t Sportstekske, Parklaan 15, Ninove

De luiers gaan via Huis van het Kind naar kwetsbare gezinnen met jonge kinderen. Heb je nood aan luiers? Neem dan contact op met Huis van het Kind.

Het menstruatiemateriaal wordt verdeeld in de secundaire scholen van Ninove. Op die manier willen we ervoor zorgen dat geen enkel meisje thuis hoeft te blijven van school omdat ze geen menstruatiemateriaal heeft. Jongeren die hier nood aan hebben kunnen zich aanmelden op het secretariaat van hun school.

Geboortepremie

Als geboortepremie krijg je van de stad bij de geboorteaangifte van je kindje een geschenkbon van de stad en een financiële tegemoetkoming op je ILvA-afvalrekening.

Kind en Gezin

In het Sociaal Huis kunnen ouders met baby's en peuters terecht bij Kind en Gezin voor gratis medische opvolging en vaccinaties. Maar ook als je nog zwanger bent, kan je er al terecht voor praktisch en professioneel advies

Elke maandagvoormiddag is er een vrij inloopmoment, of je kan een afspraak maken via 

Tienerzwangerschap

Enkele links en tips :


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.

Contact