Dementievriendelijke gemeente

Familiegroep dementie

Alzheimer Liga Vlaanderen wil zoveel mogelijk mantelzorgers en familieleden bereiken die personen met dementie verzorgen. De liga zorgt ervoor dat zorgdragers elkaar kunnen ontmoeten in de Familiegroep (Jong)Dementie. Tijdens deze familiebijeenkomsten brengen professionelen en ervaringsdeskundigen verhalen rond dementie. Het ‘lotgenoot-zijn’ is zeker zo belangrijk als het informatieve stuk. Er is tijd om vragen te stellen, een kop koffie te drinken en rustig samen te zijn. Familieleden voelen dat ze er niet alleen mee staan, vernemen van elkaar tips en informatie waar ze behoefte aan hebben.

Er zijn regelmatig familiebijeenkomsten.

Meer info? ninove@alzheimerliga.be of 054 50 57 07 (Voorzitter van de Familiegroep (Jong)Dementie regio Ninove)

Vragen over dementie

Expertisecentrum Dementie Meander

Bij het Expertisecentrum Dementie Meander kan je na afspraak op gesprek komen met al je vragen over dementie. Zowel mensen met dementie als familie, vrienden, kennissen,… van personen met dementie zijn er welkom. In het expertisecentrum krijg je tips en advies en hulp in de zoektocht naar passende hulpverlening. Het expertisecentrum geeft ook vorming aan professionelen en mantelzorgers en maakt dementie bespreekbaar bij een groter publiek.

Expertisecentrum Dementie Meander
Kerkstraat 115
9200 Dendermonde
052 25 11 90 en 0473 44 21 30
meander@dementie.be

www.dementie.be/meander 

Brochure
In de brochure 'dementie, je staat er niet alleen voor' vind je heel wat tips en informatie die je kunnen helpen om in te spelen op de noden die deze ziekte met zich meebrengt. Deze brochure verzamelt alle dienstverlening aan personen met dementie in de regio Ninove-Geraardsbergen (link brochure dementie regio Ninove – Geraardsbergen).

Alzheimer Phone International

Gratis luister- en infolijn.

Alzheimer Phone International
0800 15 225 

Een knoop in je zakdoek 
Dementievriendelijke gemeente Ninove

Een knoop in je zakdoek leggen om iets niet te vergeten. Iedereen kent het. Precies daarom kozen personen met dementie deze figuur als symbool voor een dementievriendelijke stad. In navolging van verschillende andere Vlaamse steden wil ook Ninove de uitdaging aangaan om van de stad een warme en veilige plek te maken voor personen met dementie.

Daarom komt het symbool van de knoop regelmatig terug tijdens acties gedurende het hele jaar (bijvoorbeeld een stand op de jaarmarkt). 

Zo hoopt het Sociaal Huis de bewustwording rond de aandoening te verbreden en een stad te creëeren wordt waar mensen met dementie op een respectvolle en warme manier bejegend worden.


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.