Nederlands leren en oefenen

In Ninove zijn er heel wat manieren en initiatieven om Nederlands te leren en te oefenen. Nederlands begrijpen, lezen, spreken en schrijven maakt het mogelijk om werk te vinden, om een opleiding te volgen, om je kinderen te helpen met hun huiswerk, om met de buren te praten, om nieuwe vrienden te maken of om lid te worden van verenigingen.

 

Nederlands leren 

Een cursus Nederlands is een manier om Nederlands te leren. Het Agentschap Integratie en Inburgering zoekt samen met jou de cursus die het beste bij jou past. Lees hier meer over Nederlands leren en oefenen.

Waar?

De medewerkers van het Agentschap Integratie en Inburgering zijn op verschillende dagen aanwezig in het Sociaal Huis (Burchtstraat 46). 

Hoe?

De medewerkers werken enkel op afspraak. Een afspraak maken kan via 02 701 75 00 of ninove@integratie-inburgering.be

Medewerkers

Yosra Haddou is taalconsulent Nederlands en Ilse Cosijns is trajectbegeleider inburgering bij het agentschap in Ninove.

Nederlands oefenen

Taalpunt Nederlands

Op de eerste verdieping van de bib vind je het Taalpunt Nederlands. Je kan er boeken, cd's, dvd's en cd-roms lenen om Nederlands te leren en te oefenen. Je leent alle materialen gratis. 

Meer info?
Bib Ninove, Graanmarkt 12,  Ninove, 054 50 58 50, bib@ninove.be

Openingsuren bib Ninove

Babbelonië, boeiende babbels en onverwachte ontmoetingen 

In Babbelonië ontmoeten Nederlandstaligen en anderstaligen elkaar. We praten er in groepjes over alledaagse dingen: kinderen en ouderen, feesten, ziekte en gezondheid, werk... Of we koken samen, maken een wandeling, nemen deel aan een buurtfeest, bezoeken een museum... Een vast programma is er niet. We bespreken samen wat we doen.

Wil je meer weten over of deelnemen aan Babbelonië? Klik dan verder op Babbelonië in Ninove.

Speelplein met taalondersteuning

Kinderen en jongeren kunnen in de paas- en zomervakantie Nederlands oefenen in het Taalspeelbad op speelplein Karrot. In het Taalspeelbad worden er activiteiten georganiseerd in kleine groepjes die heel specifiek de verbetering van het Nederlands voor ogen hebben. Het perfecte opstapje om een goede start te maken na de vakantie. Het Taalspeelbad gaat door in en rond Jeugdcentrum De Kuip. Kinderen worden doorverwezen naar het Taalspeelbad via de school. Je kan er dus niet rechtstreeks voor inschrijven.

Nedbox, oefen je Nederlands online

Nedbox is een website voor volwassenen om Nederlands te oefenen. Je vindt er tv-fragmenten en krantenartikels met levensechte oefeningen, zoals een formulier invullen of een geboortekaartje lezen.

Nederlands oefenen in Oost-Vlaanderen

Meer tips, activiteiten, organisaties en websites om Nederlands te oefenen, alleen of in groep, vind je via www.ikdoemee.be.

Graag een overzicht in print? Check de brochure!

Je vindt een overzicht van alle initiatieven ook in de brochure 'Nederlands leren en oefenen in Ninove'.


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.

Contact

 • Team welzijn

  Sociaal Huis Ninove

  Burchtstraat 46
  9400 Ninove

  Openingsuren

  • Vandaag open van 08:30 tot 12:00 (na afspraak), van 14:00 tot 16:00 (na afspraak)
  • Morgen open van 08:30 tot 12:00 (na afspraak), van 14:00 tot 16:00 (na afspraak)
  Alle informatie