Nederlands leren en oefenen

In Ninove zijn er heel wat manieren en initiatieven om Nederlands te leren en te oefenen. Nederlands begrijpen, lezen, spreken en schrijven maakt het mogelijk om werk te vinden, om een opleiding te volgen, om je kinderen te helpen met hun huiswerk, om met de buren te praten, om nieuwe vrienden te maken of om lid te worden van verenigingen.

Nederlands leren 

Een cursus Nederlands is een manier om Nederlands te leren. Het Agentschap Integratie en Inburgering zoekt samen met jou de cursus die het beste bij jou past. Het agentschap heeft een medewerker in het Sociaal Huis (OCMW, Burchtstraat 50, 9400 Ninove) die jou kan helpen.

Wanneer kan je langskomen bij het Agentschap Integratie en Inburgering? Elke woensdag. Maak vooraf een afspraak via 0483 35 19 87 of ninove@integratie-inburgering.be

Via het Agentschap Integratie en Inburgering vind je meer informatie over Nederlands leren.

Nederlands oefenen

Taalpunt Nederlands

Op de eerste verdieping van de bib vind je het Taalpunt Nederlands. Je kan er boeken, cd's, dvd's en cd-roms lenen om Nederlands te leren en te oefenen. Je leent alle materialen gratis. 

Meer info?
Bib Ninove
Graanmarkt 12
9400 Ninove
054 32 40 04
bib@ninove.be 

Openingsuren bib Ninove

Babbelonië, boeiende babbels en onverwachte ontmoetingen 

In Babbelonië ontmoeten Nederlandstaligen en anderstaligen elkaar. We praten er in groepjes over alledaagse dingen: kinderen en ouderen, feesten, ziekte en gezondheid, werk... Of we koken samen, maken een wandeling, nemen deel aan een buurtfeest, bezoeken een museum... Een vast programma is er niet. We bespreken samen wat we doen.

Babbelonië is gratis, je moet niet inschrijven. Babbelonië is er elke woensdag door van 9 uur tot 11 uur in

Bib Ninove
Graanmarkt 12
9400 Ninove

Je kiest zelf of je elke week komt, of nu en dan.

Babbelonië is een partnerschap tussen het Agentschap Integratie & Inburgering, het team integratie van het Sociaal Huis, de bib en Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender vzw. 

Taalspeelbad

Kinderen en jongeren kunnen in de schoolvakanties Nederlands oefenen. In het Taalspeelbad worden er activiteiten georganiseerd in kleine groepjes die heel specifiek de verbetering van het Nederlands voor ogen hebben. Het perfecte opstapje om een goede start te maken na de vakantie. Het Taalspeelbad gaat door in en rond Jeugdcentrum De Kuip. Kinderen worden doorverwezen naar het Taalspeelbad via de school. Je kan er dus niet rechtstreeks voor inschrijven.

Nedbox, oefen je Nederlands online

Nedbox is een website voor volwassenen om Nederlands te oefenen. Je vindt er tv-fragmenten en krantenartikels met levensechte oefeningen, zoals een formulier invullen of een geboortekaartje lezen.

Nederlands oefenen in Oost-Vlaanderen

Meer tips, activiteiten, organisaties en websites om Nederlands te oefenen, alleen of in groep, vind je via www.nederlandsoefenen.be/oost-vlaanderen.

Graag een overzicht in print? Check de brochure!

Je vindt een overzicht van alle initiatieven ook in de brochure 'Nederlands leren en oefenen in Ninove'.


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.

Contact