Tijdelijke Werkervaring

sociale tewerkstelling NinoveHet Sociaal Huis treedt soms op als werkgever, en biedt je dan een contract voor 1, 1,5 of 2 jaar, afhankelijk van je leeftijd. Dit wordt bepaald in artikel 60 § 7 van de OCMW-wet. Daarom spreekt men soms ook van een 'artikel 60 - contract'. 

Hiervoor werkt het Sociaal Huis samen met lokale partners, zoals de stad (de bib, het zwembad,…), Kringwinkel Zuid Oost-Vlaanderen, Teledienst Ninove,… waar mensen worden tewerkgesteld. Je officiële werkgever is wel telkens het Sociaal Huis. 

In dit traject word je als cliënt gedurende 2 jaar in totaal opgevolgd door het Sociaal Huis. Mensen die dus 1 of 1,5 jaar moeten werken, krijgen ook nog verdere begeleiding naar de arbeidsmarkt. 

Voorafgaand aan het contract wordt er ook gewerkt met 1 maand stage om na te gaan of er een ‘match’ is tussen jou en de werkplaats. 

Voor wie? 

Dit traject wordt opgestart om mensen (terug) in te schakelen in het stelsel van de sociale zekerheid. Ook na dit traject begeleidt het Sociaal Huis je verder in je loopbaan. 

Opgelet! Om dit traject op te starten, moet je aan bepaalde voorwaarden i.v.m. het recht op uitkering via de sociale zekerheid voldoen en leefloon ontvangen. Het team activering van het Sociaal Huis bekijkt samen met jou deze voorwaarden. Kom je niet in aanmerking? Dan verwijzen zij je door naar VDAB


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.

Contact