Activiteiten Huis van het Kind

In Huis van het Kind kunnen (aanstaande) ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien. Er zijn regelmatig workshops, infoavonden en activiteiten voor ouders en/of kinderen:

Lichtjeswandeling voor sterrenkindjes

Op zondag 10 december organiseert Huis van het Kind een lichtjeswandeling om de sterrenkindjes en overleden kindjes te herdenken. Iedereen die ooit een (klein)kindje heeft verloren of iemand wil bijstaan die een (klein)kindje heeft verloren is welkom. Inschrijven is niet nodig. We starten om 17 uur aan het Sociaal Huis en na een tocht door de stad eindigen we in het park voor een korte ceremonie. 

Een pakje van de Sint 

In de speelotheek krijgt elk kind tussen 29 november en 7 december een pakje van de Sint met lekkers. Zolang de voorraad strekt.

Knutsel- en spelmoment

Schrijf je in voor onze knutsel- en spelmomenten waar je samen met je kind(eren) aan deelneemt. Hou onze facebookpagina in de gaten. In de weken vooraf delen we daar meer info betreffende de aankomende activiteit :

  • woensdagnamiddag 22 november - thema grootouders en kleinkinderen spelen (meer info : seniorenweek) i.s.m. dienst senioren - Sporthal 't Sportstekske
  • woensdagnamiddag 20/12 - knutselen thema kerst en winter 

Inschrijven via 054 50 50 50 of huisvanhetkind@ninove.be (naam begeleidende ouder/voogd, naam + geboortedatum kinderen, telefoonnummer, mailadres).
Startuur telkens 14 uur.

Ken je school

Wil je je school beter leren kennen? Hartencollege Basisonderwijs Onderwijslaan en de Kameleon organiseren in samenwerking met Huis van het Kind Ninove infosessies voor ouders. Er wordt onder andere gesproken over de werking van de school en CLB, Smartschool, taal leren op school, vrije tijd in Ninove, gezonde voeding. Inschrijven vooraf is niet nodig, de school nodigt de ouders uit. Meer info in de school of bij Huis van het Kind.

Nederlands oefenen met je kind

Oefen samen Nederlands met je kind (lagere schoolkinderen) aan de hand van leuke activiteiten op woensdagnamiddag van 14 uur tot 15.30 uur van 13 september tot 29 november, in het Sociaal Huis. In januari gaat er een nieuwe reeks van start, data volgen nog. Inschrijven niet nodig, kom gerust eens langs en/of sluit aan voor een gezellige babbel om 15.30 uur.

Programmeerlessen voor kinderen

Eénmaal per maand op zondag organiseert Coderdojo in Ninove gratis programmeerlessen voor kinderentussen 8 en 15 jaar. Ze leren apps en spelletjes ontwikkelen, of ze bouwen iets met electronica. Meer info via huisvanhetkind@ninove.be .

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.

Contact