Activiteiten Huis van het Kind

In Huis van het Kind kunnen (aanstaande) ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien. We organiseren regelmatig workshops, infoavonden en activiteiten voor ouders en/of kinderen. 

De speelotheek 

Elke week nieuw speelgoed voor je hartendiefjes? Dat kan! Elk gezin kan in de speelotheek gratis speelgoed ontlenen. Voor gezinnen met een UiTPAS met kansentarief zijn er knutselboxen waar je thuis mee aan de slag kan. Ook op de facebookpagina kan je alle knutselopdrachten terugvinden. 
Open elke woensdag van 10 uur tot 16 uur en elke donderdag van 16 uur tot 19 uur, uitgezonderd feestdagen.
 

 

Programmeerlessen voor kinderen

Eénmaal per maand organiseert Coderdojo in Ninove gratis programmeerlessen voor kinderentussen 8 en 15 jaar. Ze leren apps en spelletjes ontwikkelen, of ze bouwen iets met electronica. Meer info via huisvanhetkind@ninove.be 
 

Zwanger of net bevallen?

Alle (aanstaande) mama's en papa's en hun baby's en peuters zijn welkom bij de wekelijkse oudergroep Brabbelbabbels, vrijblijvend, zonder inschrijving. We praten in groep over opvoeding en kinderen, maar ook een individueel gesprek is mogelijk. Wil je weten welke thema's de komende weken aan bod komen, neem dan een kijkje naar de planning
 
Ga ook zeker eens langs bij het ruilhuis. Je ontvangt er een startpakket voor babykleding en -uitzet en je kan er zelf materiaal inruilen.
 

Awel hoe is't?!

Sprak jouw tiener al over de Awel hoe is't?!-toer en onze Warme William? In het voorjaar 2022 bezochten we met andere lokale welzijnsorganisaties de secundaire scholen om jongeren hun weg te helpen vinden binnen het hulpaanbod. Ook in het voorjaar 2023 staat dit terug op de planning. Volg via de communicatie-app van de school van jouw tiener wanneer we in zijn of haar school langskomen!

Ken je een jongere met vragen of problemen? Neem gratis en vrijblijvend contact op met één van deze organisaties. 


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.

Contact